Διαλεκτική

Η διαλεκτική (ή αναλυτική συζήτηση) είναι ιστορικά από τις καλύτερες προσεγγίσεις. Συζητάτε με έναν άλλον άνθρωπο, χρησιμοποιείτε επιχειρήματα και εξετάζετε μαζί ένα πρόβλημα προσπαθώντας να βρείτε λύσεις και να κατανοήσετε τη φύση του.

Ο συνομιλητής σας κάνει ερωτήσεις που σας βοηθούν να σκεφτείτε με διαφορετικούς τρόπους, να εντοπίσετε τα γνωστικά σφάλματα στη σκέψη σας και να βρείτε διεξόδους εκεί που πριν βρίσκατε αδιέξοδα.

Είναι μια σχέση επικοινωνίας και σεβασμού, με σκοπό την διάλυση της σύγχυσης και την δημιουργία αυτογενούς γνώσης. Για πολλούς μπορεί να είναι σπάνιο μια συζήτηση χωρίς ανταγωνισμός, αντιδικία ή επίκριση. Οι συνεδρίες διαλεκτικού coaching προσφέρουν το ασφαλές και υψηλής ποιότητας περιβάλλον που χρειάζεστε.

Αμφίδρομη Επικοινωνία

Η σωστή και υγιής επικοινωνία, που πηγάζει και από τα δύο μέρη (coach και μαθητή), παρέχει το σωστό έδαφος για την προσέγγιση και ανάλυση θεμάτων που στον καθένα μόνο του είναι δύσκολο.

Συνδυασμένη Ισχύς

Οι σκέψεις και το αρνητικό συναίσθημα, που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μόνος σου, είναι πλέον εφικτό να νικηθούν με τη συνδυασμένη αναλυτική ισχύς και των δύο μας. Εσύ και εγώ, σαν ομάδα, ενάντια στις προκλήσεις σου.

Λογική

Είμαστε συναισθηματικά όντα πρωτίστως! Μπορεί να διαθέτουμε το δώρο της λογικής, ωστόσο ελάχιστα ξέρουμε για αυτήν, ποτέ δεν κάναμε ούτε ένα σοβαρό μάθημα σχετικά και σπανίως την έχουμε χρησιμοποιήσει σε όλη της την έκταση, ενώ μπορεί να γίνει ένα θαυμάσιο εργαλείο!

Πλήρης Κατανόηση

Το σημείο που κλειδώνει η θετική πρόοδος είναι όταν επιτευχθεί «πλήρης κατανόηση» σχετικά με την πρόκληση και τους μηχανισμούς της. Η «αναλυτική συζήτηση» αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες μεθόδους αναζήτησης της πολυπόθητης κατανόησης.

Επικοινωνία


Το πρώτο κλειδί για μια επιτυχημένη αναλυτική συζήτηση είναι να γνωρίζουμε καλά τους μηχανισμούς και τα φαινόμενα της ανθρώπινης επικοινωνίας. Πολλές φορές «νομίζουμε» ότι επικοινωνούμε ορθά, όμως η επικοινωνια, όπως και κάθε τι άλλο, δεν είναι άσπρο-μαύρο, αλλά μια ποιοτική κλίμακα.

Έχω σχεδιάσει μια πολύ συγκεκριμένη σειρά ασκήσεων που βοηθάει οποιονδήποτε να βελτιώσει άμεσα και ουσιαστικά την συνολική ικανότητα επικοινωνίας του. Από μόνες τους αυτές οι ασκήσεις μπορούν να αλλάξουν εντελώς τα αποτελέσματα που έχουμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους άλλους ανθρώπους, για αυτό χρησιμοποιούνται και στην εκπαίδευση επαγγελματιών στις πωλήσεις ή οπουδήποτε αλλού υπάρχει αλληλεπίδραση με τον κοινό.

Νοοτροπία


Το δεύτερο κλειδί είναι η νοοτροπία μας κατά τη διάρκεια που εξελίσσεται μια αναλυτική συζήτηση. Νοοτροπία σημαίνει μια «νοητική στάση που διαθέτω απέναντι σε κάτι», κάτι που διαμορφώνει κατά πολύ το είδος και την ποιότητα αληλεπίδρασης που θα έχω.

Η σωστή νοοτροπία είναι αυτή που περιγράφουμε ως εξής: Εσύ και Εγώ είμαστε μαζί, δίπλα-δίπλα και κοιτάμε, αναλύουμε και προσπαθούμε να λύσουμε Εκείνο το πρόβλημα που βρίσκεται μπροστά μας… και δεν θα υποχωρήσουμε για κανέναν λόγο… δε θα κάνουμε πίσω και δε θα ξεχάσουμε ποτέ ότι είμαστε Αληθινή Ομάδα, βρισκόμαστε εδώ ο Ένας για τον Άλλον και έχουμε μια Ιερή Αποστολή, να απαντήσουμε, να κατανοήσουμε την κατάσταση και να λύσουμε την πρόκληση, αληθινά και τίμια.

Πόσο συχνά βρισκόμαστε σε μια συζήτηση, στην δουλειά ή στο σπίτι, έχοντας αυτή τη νοοτροπία; Ή πόσο συχνά αισθανόμαστε απόλυτα δεμένοι με τον συνομιλητή μας, σαν μια άρρηκτη «ομάδα» με κοινό σκοπό και αρχές;

Γνωρίζω πόσο σπάνιο είναι, επειδή έχω δει πολλούς ανθρώπους να συγκινούνται όταν ανακαλύπτουν, με ανάμικτα συναισθήματα, ότι έχουν χρόνια ολόκληρα να βρεθούν σε μια συζήτηση με τέτοια νοοτροπία!

Λογική


Το τρίτο κλειδί είναι η βαθύτερη κατανόηση και αξιοποίηση της λογικής, ως εργαλείο και λειτουργία της διάνοιας. Αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες, αν όχι την πιο αξιόπιστη απ’ όλες, μεθόδους που έχουμε στη διάθεσή μας για να λύσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα που στέκονται εμπόδιο προς την ζωή που επιθυμούμε!

Μπορεί τώρα κάποιος να σκεφτεί ότι η λογική δεν ταιριάζει σε όλους μας και ότι το υποσυνείδητο που ευθύνεται συχνά για τα μπλεξίματά μας, χρησιμοποιεί συμβολισμούς και συναίσθημα, όχι λογική. Θα σας πω το εξής.

Η λογική είναι μια από τις πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουμε διαθέσιμες, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα λειτουργήσει για ποιον. Έχω δει πολλές φορές άτομα που θεωρούνται «συναισθηματικά» να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στη λογική και να μεταμορφώνονται, ενώ στον αντίποδα, άτομα που θεωρούνται «λογικά» να μην ανταποκρίνονται. Οπότε ας αφήσουμε τις «εκτιμήσεις» και ας αφήσουμε την πραγματικότητα να μιλήσει μόνη της.

Έχεις Ερωτήσεις ή Θέλεις να Κάνουμε μια Δωρεάν Αξιολόγηση για την Δική σου Υπόθεση;

Συμπλήρωσε τη φόρμα ακριβώς από κάτω και θα επικοινωνήσω το συντομότερο μαζί σου. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τον προσωπικό σου αριθμό για να σε καλέσω.

Αν βρίσκεσε στο εξωτερικό θα επικοινωνήσουμε μέσω Skype, Viber, WhatsApp ή Facebook Messenger, συμπλήρωσε οποιοδήποτε από αυτά σε διευκολύνει και θα σε καλέσω εκεί.

Φόρμα Επικοινωνίας

    [icegram messages=”431″]