Διαλογισμός

Ο διαλογισμός είναι τρόπος παρατήρησης του κόσμου και των φαινομένων μέσα σε αυτό. Είναι επίσης η τεχνική με την οποία επιτυγχάνουμε αυτόν τον τρόπο παρατήρησης. Η αξία του έχει επιβεβαιωθεί από τη σύγχρονη επιστήμη και χρησιμοποιείται με εξαιρετικά αποτελέσματα σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε ειδικές καταστάσεις όπως σχολεία, εταιρίες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, κ.λπ.. 

Αποτελεί τη μία από τις δύο βάσεις όλων των μορφών βελτίωσης, αυτοβελτίωσης και θεραπείας. Στο coaching χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξερεύνησης και ανάπτυξης των νοητικών ικανοτήτων και διαθέτει τη δυναμική να μας χαρίσει εσωτερική ισορροπία και λύση σε πολλές δυσκολίες της ζωής.

Ορθή Παρατήρηση

Βλέπω ότι Υπάρχει, Όπως Ακριβώς Είναι, και Αναγνωρίζω την Πραγματικότητα Όπως Είναι...

... Ώστε να Μπορώ να Αναγνωρίζω τις Πραγματικές Αιτίες των Προκλήσεων μου και να Επιλέγω Προσεκτικά τις Μάχες που Αξίζει να Δώσω, Χωρίς να Σπαταλάω Χρόνο, Πόρους και Ενέργεια σε Ανούσιες Καταστάσεις και Εμμονές.

null

Σύλληψη Νέων & Καλύτερων Ιδεών

Μειωμένο Άγχος και Πρωτόγνωρη Νοητική Εστίαση Συμβάλλουν....

... τη Σύλληψη Νέων & Καλύτερων Ιδεών με Μεγαλύτερη Ακρίβεια & Αξία, Αποτέλεσμα της Εναρμόνησης Δεδομένων που Μέχρι Σήμερα ήταν Διαχωρισμένα στο Νου (Δημιουργία Νέας Γνώσης).

null

Εσωτερική Ισορροποία & Εναρμόνιση Αντιθέσεων

Μάθε Πως να Διαχειρίζεσαι το Άγχος και να Εξισορροπείς τις Εσωτερικές σου Αντιθέσεις...

... ώστε να Μπορείς να Ενεργείς πιο Γρήγορα και πιο Στοχευμένα χωρίς να Αναλώνεσαι σε Δραστηριότητες που Δεν Οδηγούν στα Επιθυμητά Αποτελέσματα.

Βελτίωση Ολιστικής Υγείας

Ρύθμιση Πολλών Σωματικών Δεικτών του Σώματος & Βελτίωση Ορμονικής Ισορροποίας...

.... ώστε να Απολαύσουμε για Περισσότερο Καιρό, με Καλύτερη Σωματική και Ψυχική Υγεία, την Πραγματική Ζωή και τους Ανθρώπους που Χρειαζόμαστε και μας Χρειάζονται.

Πώς Χρησιμοποιούμε τον Διαλογισμό στο Life Coaching;

Κάθε μαθητής είναι διαφορετικός και για αυτό χρειάζονται διαφορετικές προσεγγίσεις για τον καθένα. Για να κατανοήσουμε γιατί ο διαλογισμός αποτελεί ένα άριστο εργαλείο για τους σκοπούς μας πρέπει να ξέρουμε αρχικά γιατί σχεδιάστηκε.

Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να βιώνουν ανώτερες καταστάσεις διαύγειας και συνειδητότητας διαισθάνθηκαν την αξία που είχαν τόσο για την ίδια τη ζωή, όσο και την μεγάλη εσωτερική αναζήτηση που έκαιγε την καρδιά τους. Η καλύτερη μέθοδος που κατάφεραν να βρουν μέχρι σήμερα για να βαδίζουν προς αυτές τις ανώτερες καταστάσεις διαύγειας και συνειδητότητας είναι ο διαλογισμός.

Στην παραπάνω παράγραφο, μόλις σκιαγραφίσαμε με ευστοχία μια σημαντική λεπτομέρεια. Ο διαλογισμός δεν σχεδιάστηκε για να αποτελέσει εξειδικευμένα μια θρησκευτική πρακτική. Σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τον ασκούμενο να προσεγγίσει ανώτερες καταστάσεις διανόησης και συνειδητότητας πριν από οτιδήποτε άλλο. Η αναζήτηση του ανθρώπου, η προσπάθεια του να κατανοήσει τον κόσμο και την ζωή παίρνει διάφορες μορφές, μία μόνο εκ των οποίων είναι και η θρησκευτική αναζήτηση.

Ωστόσο, ο διαλογισμός ως καθαρή μέθοδος, απογυμνωμένος από όλους τους μύθους που τον έχουν περιβάλλει, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο τόσο για τον επιστήμονα όσο και για οποιονδήποτε άλλο επιθυμεί να τον χρησιμοποιήσει. Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιούμε και εμείς την μέθοδο του διαλογισμού, σαν εργαλείο για τους σκοπούς μας στα πλαίσια του life coaching και των συνεδριών μας.

Ειλικρινή & Αναίτια Ευτυχία

Πρωτόγνωρα Επίπεδα Ευτυχίας που Δεν Βασίζονται σε Εξωτερικούς Παράγοντες και Διαρκούν...

... Διότι Μόνο η Ευτυχία που Πηγάζει από Πραγματική Αυτογνωσία Είναι «Αναίτια» (δηλαδή δεν βασίζεται σε κάτι πέρα από τον εαυτό της), Δεν Εξαγοράζεται, Δεν Εκβιάζεται και Κανείς Δεν Μπορεί να την Πάρει Μακριά μας.

null

Εμπάθεια & Κατανόηση

Διακρίνουμε Καλύτερα την Πραγματική Φύση και Ανάγκες του Περιβάλλοντος και των Άλλων Ανθρώπων...

... κάτι που Οδηγεί σε Βαθύτερες και πιο Ουσιαστικές Σχέσεις, Μεγαλύτερη Ικανότητα με τους Ανθρώπους, Αυξημένες Κοινωνικές Δεξιότητες, Ικανότητα για Ηγεσία και την Γέννηση της Γοητείας (δηλαδή ασφάλεια & δύναμη μαζί).

Αύξηση Ικανοτήτων

Ακαδημαϊκές, Επαγγελματικές, Αθλητικές, Προσωπικές ή Άλλες Ικανότητες Βελτιώνονται όταν...

... Εστιάζουμε σε Κατάσταση Διαλογισμού στα Δεδομένα, στις Διαδικασίες και στα Προβλήματα που Αντιμετωπίζουμε από μια Νέα και Πιο Υγιή Οπτική Γωνία.

Σκοπός

Διαλύω Ψευδείς Σκοπούς & Ψευδείς Ταυτότητες, Αναγνωρίζοντας για Πρώτη Ίσως Φορά ΠΟΙΟΣ Είμαι...

... και ως Αποτελέσμα Αναγνωρίζω ΤΙ Πραγματικά Θέλω να Κάνω στη Ζωή μου, Γιατί Είναι Εντελώς «Εντάξει» να το Κάνω και Ποιες Είναι οι Ηθικές & Λειτουργικές μου Αρχές που Θα με Οδηγήσουν με Ασφάλεια στον Προορισμό μου.

Τι Μορφές Διαλογισμού Χρησιμοποιούμε;

Στο life coaching, όπως το παραδίδω εγώ στους μαθητές μου, χρησιμοποιούμε τρεις (3) διαφορετικές μορφές διαλογισμού:

  1. Ατομικός Διαλογισμός
  2. Καθοδηγούμενος Διαλογισμός
  3. Ψυχοαναλυτικός Διαλογισμός

Ας εξηγήσω με απλά και σύντομα λόγια τι είναι κάθε μία από τις παραπάνω μορφές που αναφέρω.

 

Ατομικός Διαλογισμός

Πρόκειται για διαλογισμό που κάνει το ίδιο το άτομο συνήθως στο διάστημα μεταξύ των δικών μας συνεδριών. Πριν ξεκινήσει ο μαθητής, ξεκαθαρίζουμε οποιαδήποτε παρανόηση μπορεί να έχει σχετικά με τη διαδικασία, τον σκοπό της άσκησης και τα φαινόμενα που θα συναντήσει.

Ο ατομικός διαλογισμός δεν χρειάζεται να γίνει καθισμένος, όπως παραδοσιακά το βλέπουμε από τους διάφορους δασκάλους ή ανατολίτες. Αφαιρούμε όλα εκείνα που αποτελούν διακόσμηση και δεν συνεισφέρουν πραγματικά στο σκοπό του διαλογισμού. Πολλά στοιχεία, αποτελούν απλώς κοινωνικές νόρμες της εποχής και του τόπου όπου γεννήθηκε αυτή η παράδοση και δεν συνδράμουν ουσιαστικά.

Μια ιδιαίτερη μορφή του ατομικού διαλογισμού είναι και ο ομαδικός διαλογισμός, όπου πάλι το ίδιο το άτομο επιλέγει το «αντικείμενο» διαλογισμού. Ως αντικείμενο στον διαλογισμό εννούμε οτιδήποτε το άτομο εστιάζει την προσοχή του, όπως ένα υλικό αντικείμενο ή μια ιδέα ή μια ερώτηση ή ένα συγκεκριμένο συναίσθημα, κ.λπ.. Κατά καιρούς οργανώνω και ομαδικούς διαλογισμούς όπου μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενδιαφέρονται.

 

Καθοδηγούμενος Διαλογισμός

Πρόκειται για μια μέθοδο διαλογισμού όπου καθοδηγώ προσεκτικά τον μαθητή σε πιο αντικείμενο να επικεντρώνεται, για πόση ώρα και με τι τρόπο. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την πρακτική του διαλογισμού ή οποιαδήποτε άλλη πρακτική διανοητικής άσκησης ή για όσους βρίσκονται σε έντονη σύγχυση και πρέπει να αποβάλουν γρήγορα μεγάλη ποσότητα ψυχολογικού φορτίου πριν αρχίσουν πραγματικά να επιλύουν σημαντικά προβλήματα.

Αυτή η μορφή γίνεται συχνά κατά τη διάρκεια των συνεδριών και ενδιάμεσα με καθοδήγηση μέσω τηλεφωνικής ή γραπτής επικοινωνίας. Η μορφή επικοινωνίας έχει μικρή σημασία όταν πλέον έχουμε γνωριστεί καλά. Αν κάτι τέτοιο δεν έχει χτιστεί ακόμα, μια κοντινότερη επαφή ίσως είναι υποχρεωτική, τουλάχιστον στην αρχή.

 

Ψυχοαναλυτικός Διαλογισμός

Ο όρος περιγράφει μια πολύ ιδιαίτερη και χαρακτηριστική μορφή συνεργατικού διαλογισμού, που έχει σχεδιαστεί και αποτελεί πνευματικό δημιούργημά μου (για αυτό το λόγο ο όρος αλλά και η μέθοδος προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας).

Χαρακτηριστικό αυτής της μορφής είναι η χρήση τεχνικών αναδρομής σε συνδυασμό με χρήση τεχνικών εστίασης της προσοχής και τεχνολογία ηθικής. Χρησιμοποιούμε τα καλύτερα κομμάτια γνώσης και τις σημαντικότερες τεχνικές για να δημιουργήσουμε μια ενοποιημένη τεχνική, που μπορεί να διεισδύσει με δεξιοτεχνία στα πιο απόκρυφα μέρη της διάνοιας και να επιφέρει σημαντικά και μόνιμα αποτελέσματα στον μαθητή.

Το μειονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι το άτομο χρειάζεται να έχει εκπαιδευτεί σε κάποιες πτυχές της ανθρώπινης φύσης πριν ξεκινήσει να παρακολουθεί ένα εντατικό πρόγραμμα συνεδριών, καθώς η τεχνική είναι πολύ δυναμική, φέρνει στην επιφάνεια μαζικά δεκάδες περιοριστικές πεποιθήσεις που προσπαθούν να σταματήσουν την πρόοδο του μαθητή. Επισημαίνω ότι η τεχνική αυτή απαιτεί να μην υπάρχουν μεγάλα χρονικά κενά ανάμεσα στις συνεδρίες.

 

Σημαντικό: Μην αναρωτιέσαι ποια τεχνική είναι καλύτερη ή ποια θα σε πάει πιο γρήγορα απέναντι, επειδή όλες μπορούν να το κάνουν εξίσου γρήγορα. Να ρωτάς ποια είναι πιο κατάλληλη για σένα, σήμερα! Δεν υπάρχει ανώτερη ή κατώτερη τεχνική, μόνο κατάλληλη και ακατάλληλη τεχνική.

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ Εγώ που Δεν Έχω Ξανακάνει Διαλογισμό να Κάνω;

Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει διαλογισμό χωρίς δυσκολία. Σε όλο τον κόσμο κάνουν παιδιά, ενήλικες και άτομα προχωρημένης ηλικίας, χωρίς πρόβλημα. Έχει αποδεδειγμένα καλά αποτελέσματα σε όλους ανεξαιρέτως και καμία παρενέργεια. Το «χειρότερο» που μπορείς να πάθεις είναι να γίνεις πιο ήρεμος και να ανακαλύψεις τον εαυτό σου καλύτερα.

Χρειάζεται να Κάθομαι στο Πάτωμα για να Κάνω Διαλογισμό;

Δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο και δε θα το ζητήσω από κανέναν μαθητή ειδικά, εκτός αν ο ίδιος το επιθυμεί. Οι άνθρωποι στην ανατολή καθόντουσαν κάτω έτσι και αλλιώς, άσχετα με το αν έκαναν διαλογισμό ή όχι. Η στάση αυτή αποτελούσε δηλαδή ένα κοινωνικό χαρακτηριστικό και όχι ουσιαστικό μέρος της τεχνικής.

Μπορείς να κάνεις διαλογισμό σε οποιαδήποτε άνετη στάση. Για παράδειγμα εμένα μου αρέσει να κάνω διαλογισμό ενώ περπατάω στη φύση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μην διπλώνετε πολύ το σώμα, καθώς η στάση δημιουργεί αλλαγές στην ψυχολογία. Αποφεύγουμε τις στάσεις που συνηθίζουμε όταν είμαστε θλιμμένοι ή φοβισμένοι.

Ο διαλογισμός είναι κάτι που κάνουμε με το πρώτα με το νου έπειτα με το σώμα.

Θα Χρεώνομαι για να Κάθομαι Σιωπηλός και να Κάνω Διαλογισμό;

Αν έχουμε ορίσει μια ώρα διαθέσιμη για την παρούσα συνεδρία, δεν χρησιμοποιούμε περισσότερο από δέκα λεπτά (10) για διαλογισμό και αυτό μόνο όταν είναι ιδιαίτερα απαραίτητο ώστε να εξοικειωθείς με τη διαδικασία. Το συγκεκριμένο εργαλείο το χρησιμοποιείς ανάμεσα στις συνεδρίες σου, με ή χωρίς καθοδήγηση, για να βελτιώσεις και να επιταχύνεις την δική σου πρόοδο.

Στην ουσία λοιπόν σε διδάσκω πως να χρησιμοποιείς δωρεάν μια από τις ισχυρότερες νοητικές ασκήσεις που ο άνθρωπος έχει αναπτύξει. Η δουλειά σου είναι να την χρησιμοποιείς από λίγο κάθε μέρα.

Δεν Έχω Χρόνο να Κάνω Διαλογισμό

Αν χρησιμοποιείς αυτή τη δικαιολογία τότε συμβαίνει ένα από τα ακόλουθα πράγματα:

  1. Είτε δεν κατανοείς τα αμέτρητα οφέλη που έχει η άσκηση στον διαλογισμό.
  2. Είτε τα ίδια εμπόδια που αρχικά σου δημιούργησαν πρόβλημα και σε οδήγησαν σε μένα, σε σταματάνε από το να εξασκηθείς και είναι πιο ενεργά όταν δεν είμαστε μαζί σε συνεδρία.

Οποιαδήποτε και αν είναι η περίπτωση, θα το βρούμε και θα το χειριστούμε! Αν είναι έλλειψη κατανόησης διορθώνεται εύκολα μέσω της πληροφόρησης. Αν το θέμα είναι ότι σε εμποδίζει ο νους σου, τότε θα εντοπίσουμε τον σχετικό μηχανισμό και θα τον αλλάξουμε. Δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορούμε να χειριστούμε, εφόσον εσύ ο ίδιος έχεις έρθει με ειλικρινή θέληση να πετύχεις σημαντικές αλλαγές και να βελτιωθείς σαν άνθρωπος.

Στην πραγματικότητα χρειάζεται μόνο δέκα (10) λεπτά για να κάνεις διαλογισμό! Ο πιο πολυάσχολος άνθρωπος στον κόσμο έχει δέκα λεπτά. Επίσης, κάνοντας διαλογισμό δέκα λεπτά, ο νους γίνεται πιο ήρεμος και πιο εστιασμένος. Ως αποτέλεσμα χρειαζόμαστε πολύ λιγότερο χρόνο για να κάνουμε οτιδήποτε διαλέξουμε να κάνουμε μετά. Όταν ένας άνθρωπος είναι συγκεντρωμένος και ήρεμος λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Ο αγχωμένος, ο αναστατωμένος και ο μπερδεμένος άνθρωπος χρειάζεται πολλαπλάσιο χρόνο για την ίδια εργασία.

Αληθινό Παράδειγμα: Μια μέρα ήμουν αναστατωμένος και έπρεπε να λύσω ένα σημαντικό πρόβλημα σε μια δουλειά που είχα αναλάβει. Είχαν περάσει δύο (2) ώρες αλλά δεν είχα καταφέρει να βρω μια ουσιαστική λύση. Αποφάσισα να κάνω διαλογισμό μέχρι να νιώσω έτοιμος να ξανακοιτάξω το πρόβλημα. Μου πήρε επτά (7) λεπτά να πετύχω το σημείο καθαρότητας του νου που ήθελα. Μετά ασχολήθηκα πάλι με το πρόβλημα και στα επόμενα δύο (2) λεπτά είχα βρει τη σωστή λύση. Δηλαδή, αντί να παλεύω δύο ώρες μέσα στη σύγχυση, βγήκα από αυτήν και σε εννέα (9) λεπτά ήμουν ήρεμος, έχοντας βρει τη λύση.

Τι λες λοιπόν, δεν έχεις ακόμα χρόνο για διαλογισμό;

Αν Γίνω Πολύ Ήρεμος θα Σταματήσω να Παλεύω και να Πετυχαίνω

Αν υπάρχει βραβείο για την πιο παράλλογη και αλλόκοτη δικαιολογία, τότε πάει σε αυτή την ιδέα! Δε θα πίστευα ότι πραγματικά το λένε κάποιοι άνθρωποι αν δε το είχα ακούσει ο ίδιος από μαθητές μου. Πίστευαν πραγματικά ότι το άγχος, ο πόνος και τα αρνητικά συναισθήματα τους βοηθάνε να είναι πιο πραγωγικοί, πιο αποτελεσματικοί και πιο δημιουργικοί.

Η πεποίθηση αυτή είναι πολύ επικίνδυνη και συνήθως πολύ βαθιά ριζωμένη στο άτομο. Έχει αγκιστρωθεί πίσω από κάποιο προσωπικό βίωμα που περιέχει πόνο, άγχος, αρνητικό συναίσθημα (πιθανόν και βία). Το άτομο που εκφράζει μια τέτοια ιδέα δεν την εννοεί πραγματικά, αλλά είναι αποτέλεσμα των βιωμάτων του. Δε θα ήθελε βλέπει τον κόσμο έτσι, όμως «ξέρει» βαθιά μέσα του ότι αν προσπαθήσει να εναντιωθεί σε αυτή την πεποίθεση τότε το υποσυνείδητό του θα τον σταματήσει με περισσότερο πόνο, άγχος και τύψεις.

Αυτό το άτομο δεν μπορεί να κάνει διαλογισμό ή οτιδήποτε άλλο θα τον βελτιώσει, αν πρώτα δεν τον βοηθήσουμε να διαλύσει αυτή την ψευδαίσθηση που τον βασανίζει. Για αυτό το λόγο, προσεγγίζουμε μια τέτοια περίπτωση με άλλα εργαλεία του life coaching. Δίχως αμφιβολία μπορεί να ελευθερωθεί από την παγίδα που βρίσκετα. Όταν πλέον θα έχει γίνει αυτό θα μπορεί να λάβει βοήθεια και να κάνει διαλογισμό.

Ο Διαλογισμός είναι Μόνο για Όσους κάνουν Γιόγκα ή Ασκούν Κάποια Ανατολική Πρακτική

Ο διαλογισμός είναι για όλους. Παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους. Δυτικούς, Ανατολίτες, Αφρικανούς, κ.λπ.. Επιστήμονες, δικηγόρους, μανάδες, χίπηδες, χορεύτριες, αστυνομικούς, πολιτικούς, εργάτες, καθηγητές, αεροπόρους, στρατιώτες… Ορθόδοξους, καθολικούς, βουδιστές, ινδουιστές, προτεστάντες, άθεους…

Ο διαλογισμός δεν είναι πολιτιστικό έθιμο ή κοινωνικό φαινόμενο, αλλά μία έγκυρη μέθοδο ενίσχυσης της νόησης. Αν έχεις νόηση, τότε ο διαλογισμός είναι για σένα. Αν είσαι άνθρωπος, τότε ο διαλογισμός είναι για σένα.

Εγκεφαλικά Κύματα

Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε εν συντομία δύο πράγματα σχετικά με τα εγκεφαλικά κύματα, τα οποία είναι αποτέλεσμα της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου. Μπορείτε να διαβάσετε ένα εκτενές εγκυκλοπαιδικό λύμα στα αγγλικά στη Wikipedia ή να αναζητήσετε πολλές επιπλέον πληροφορίες στο ίντερνετ.

Ο εγκέφαλος εκπέμπει μια συγκεκριμένη συχνότητα κάθε στιγμή. Διακρίνουμε πέντε (5) βασικές συχνότητες, όπως βλέπεις και στην εικόνα πιο πάνω. Τα ονόματά τους προέρχονται από το ελληνικό αλφάβητο και είναι με σειρά από τα υψηλότερα στα χαμηλότερα: Γάμα, Βήτα, Άλφα, Θήτα, Δέλτα. Οι συχνότητες αυτές έχουν μια μαθηματική τιμή σε Χερτζ (μονάδα μέτρισης της συχνότητας) και μια αντιστοιχία επίσης σε καρδιακούς σφυγμούς.

Η συχνότητα Δέλτα αφορά τον ύπνο και δεν μας απασχολεί για την ώρα. Από τις τέσσερις συχνότητες που μένουν, εμείς θέλουμε να βρισκόμαστε περισσότερη ώρα στις Θήτα και Άλφα. Οι συχνότητα Βήτα αντιστοιχεί σε μια μέτρια διανοητική κατάσταση, λίγο-πολύ “φυσιολογική” και δεν μας προσφέρει εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Η δε συχνότητα Γάμα είναι καταστάσεις άγχους (υποσυνείδητα ή συνειδητά) και εκτός από σύντομες περιόδους δεν μας προσφέρουν άλλη επιβιωτική αξία.

Στη συχνότητα Άλφα ο νους λειτουργεί ιδανικά, σκεφτόμαστε πιο γρήγορα, πιο σωστά, έχουμε πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που διαθέτουμε, δεν έχουμε ψυχοσωματικά και γενικά είμαστε σε άριστη κατάσταση. Όταν βρισκόμαστε στη συχνότητα Άλφα βιώνουμε την κατάσταση Flow ή όπως λένε οι αθλητές «Ιn the Zone», όπου επικρατεί εύκολη και αβίαστη σκέψη και δράση! Το flow είναι άλλο ένα θέμα που η επιστημονική κοινότητα μελετάει πυρετωδώς τα τελευταία 20 χρόνια και έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα.

Στη συχνότητα Θήτα ο νους μπορεί να διεισδύει βαθύτερα και σχεδόν ακαριαία σε οποιαδήποτε περιοχή εξετάζει, να συνθέτει νέες και πολύ καλύτερες ιδέες, να φαντάζεται και να δημιουργεί εικόνες για το μέλλον και να τις υλοποιεί. Για να φτάσουμε στη συχνότητα Θήτα πρέπει να είμαστε εντελώς χαλαροί, χωρίς άγχος, να σιθανόμαστε ασφαλείς.

Σε ένα περιβάλλον και μια ζωή που απαιτεί σχετικά μόνιμα να είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση είναι δύσκολο να βρεθούμε σε τέτοια κατάσταση (αν και όλοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή). Είναι αποδεδειγμένο ότι κάνοντας διαλογισμό φτάνουμε την συχνότητα Θήτα.

Συνήθως είμαστε στις συχνότητες Βήτα και Γάμα και με τον διαλογισμό γνωρίζουμε ότι μπορούμε να πάμε στη συχνότητα Θήτα. Άρα, τι βρίσκεται στη διαδρομή μεταξύ αυτών; Μα φυσικά η συχνότητα Άλφα!

Υ.Γ. Η συχνότητα Θήτα έχει χρησιμοποιηθεί από πάρα πολλές «σχολές» ώστε να τη συνδέσουν με αυτό που κάνουν. Δημοφιλή παραδείγματα αποτελούν η μέθοδος Theta-Healing καθώς και ο όρος Thetan της Σαηεντολογίας.

Διαλογιστικά Φαινόμενα

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή σχετικά με τον διαλογισμό είναι τα φαινόμενα που προκύπτουν ως μέρος της διαδικασίας. Κάποια από αυτά τα φαινόμενα προκύπτουν και σε άλλες σχολές, μεθόδους και προσεγγίσεις. Εκεί βασίζω τη δήλωσή μου ότι ο διαλογισμός είναι η βάση για όλες τις άλλες μεθόδους αυτοβελτίωσης.

Δεν είμαι λάτρης δογμάτων, ούτε απορρίπτω όμως διαφορετικές προσεγγίσεις. Ωστόσο πρέπει να αναγνωρίσω ότι ο διαλογισμός εμπεριέχει όλα τα φαινόμενα που άκουσα, είδα και μελέτησα σε κάθε άλλη διαδρομή. Οι ψυχολόγοι αναγνωρίζουν επίσημα πλέον τον διαλογισμό ως μία ψυχοθεραπευτική μέθοδο, του τύπου μάλιστα γνωσιακή συμπεριφορική.

Δεν θα μιλήσω εδώ για αυτά τα φαινόμενα, επειδή είναι καλύτερο να τα ανακαλύψεις μόνος σου στην πράξη. Άλλωστε δε θέλω να κάνω «spoiler», αν και φυσικά είναι άλλο πράγμα να ακούς την περιγραφή κάποιου πράγματος και άλλο να το βιώνεις.

Έχεις Ερωτήσεις ή Θέλεις να Κάνουμε μια Δωρεάν Αξιολόγηση για την Δική σου Υπόθεση;

Συμπλήρωσε τη φόρμα ακριβώς από κάτω και θα επικοινωνήσω το συντομότερο μαζί σου. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τον προσωπικό σου αριθμό για να σε καλέσω.

Αν βρίσκεσε στο εξωτερικό θα επικοινωνήσουμε μέσω Skype, Viber, WhatsApp ή Facebook Messenger, συμπλήρωσε οποιοδήποτε από αυτά σε διευκολύνει και θα σε καλέσω εκεί.

Φόρμα Επικοινωνίας