LGBT+ Coaching

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Αυτή η σελίδα απευθύνεται τόσο στα άτομα LGBT+,
όσο και στις οικογένειές τους.

Για ιδρύματα, οργανισμούς και εταιρίες που ενδιαφέρονται για εκπαίδευση και
βοήθεια σχετικά με την διαχείρηση 
των LBGT+ ατόμων στείλτε μήνυμα ΕΔΩ.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην ευτυχία και την ευημερία. Μπορούμε με ασφάλεια να ισχυριστούμε ότι μια κοινωνία που δεν συμπεριλαμβάνει όλες τις υπαρκτές μειονότητες στους κόλπους των δραστηριοτήτων της, τότε νοσεί και μειώνει την ίδια της την «επιβίωση».

Τα LGBT+ άτομα αποτελούν μια βιολογική μειονότητα και όχι «σημείο των καιρών» που θα εξαφανιστεί από την ιστορία. Είναι ξεκάθαρο σε όλους τους σοβαρούς, ακαδημαϊκούς και μη κύκλους, ότι αποτελούν μια φυσική ομάδα του ευρύτερου πλυθησμού, εξίσου απαραίτητη με όλες τις άλλες ομάδες, για την συλλογική επιβίωση του ανθρώπινου είδους!

Δεν γίνεται να «γιατρέψεις» κάτι που είναι φυσιολογικό, όπως δεν γίνεται να κάνεις με το ζόρι ένα ζώο που περπατάει στα τέσσερα να περπατήσει στα δύο. Δεν είναι ένα φαινόμενο των ημερών και δεν εμφανίστηκαν χθες, ούτε και θα εκλείψουν σύντομα!

Αποτελεί έκπληξη, αλλά ταυτόχρονα είναι εντελώς προβλέψιμο, ότι ιδέες και απόψεις που θεωρούνταν ορθές και δημοφιλείς τις προηγούμενες δεκαετίες, διατηρούνται ακόμα και επηρεάζουν τις ζωές μας.

Όσοι είστε μέρος αυτής της ευρύτερης κοινότητας ή όσοι σχετίζεστε άμεσα με μέλη αυτής της κοινότητας, θα κατανοείτε πολύ καλά τα λόγια μου. Είναι καθήκον μας να εξαλείψουμε την λανθασμένη πληροφόρηση που προκαλεί πόνο και δυσάρεστες καταστάσεις -χωρίς τελικά να εξυπηρετεί κανέναν- ούτε την συλλογική επιβίωση του Ανθρώπου.

Γνώση

Γνώρισε τα σύγχρονα δεδομένα, ξεπέρασε αρχαίες προκαταλήψεις και μάθε πως να τα συνδυάζεις λειτουργικά στη ζωή σου. Η επιστήμη και η έρευνα συνεχίζεται και σε υποστηρίζει συνεχώς.

Ψυχολογία

Ξεπέρασε τις φοβίες, τις ανασφάλειες και τις ενοχές σου. Χειρίσου τα ψυχοσυναισθηματικά σου εμπόδια, τα τραύματα και την αντίθεση του περιβάλλοντος. Ξανανιώσε χαρά και ευχαρίστηση με τους ανθρώπους!

Ακεραιότητα

Θεμελίωσε τις αξίες σου, ανακάλυψε πως σαμποτάρεις τον εαυτό σου, ξεκαθάρισε τους στόχους σου και προχώρησε παραμένοντας πιστός στον εαυτό σου. Κάνε τον κόσμο να είναι περήφανος να σε γνωρίζει.

Κοινωνικά

Διόρθωσε τη γλώσσα του σώματος, γνώρισε την τέχνη της επικοινωνίας, μάθε να συνεργάζεσαι με τους ανθρώπους γύρω σου αποτελεσματικά και ξεδίπλωσε το φυσικό σου ταλέντο να τους ενώνεις και να ανέρχεσαι κοινωνικά.

Αξίζεις τα Ίδια με Όλους τους Άλλους Ανθρώπους

Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Δεν ξεκινάμε όλοι από το ίδιο σημείο, πολλά χαρακτηριστικά μας δεν τα διαλέγουμε (απλώς γεννιόμαστε έτσι) και μερικές φορές συμβαίνουν απρόβλεπτα γεγονότα που αλλάζουν εντελώς τα σχέδια μας. Για τίποτα από αυτά δεν αξίζει να ξοδέψουμε ακόμα και ένα λεπτό από τη ζωή μας. Είναι πέρα από τη σφαίρα ελέγχου μας, δηλαδή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Όμως όλοι είμαστε άνθρωποι, διαθέτουμε τις ίδιες φυσικές και ψυχολογικές ανάγκες και το δικαίωμα να αναζητήσουμε τρόπους να τις καλύψουμε. Διαθέτουμε το δικαίωμα για μια ισορροπημένη ζωή, το δικαίωμα να διαλέξουμε τον τρόπο που ζούμε και να παλέψουμε για τα όνειρά μας. Διαθέτουμε το δικαίωμα για ελευθερία, για έκφραση και για μια ευτυχισμένη ζωή.

Όλα αυτά ισχύουν και για όσα άτομα είναι μέρος της LGBT+ κοινότητας, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ποιος Είμαι;

Πολλοί νέοι άνθρωποι από την LGBT+ κοινότητα αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτοπροσδιορισμού και ταυτότητας, ένα ζήτημα που έχει τις ρίζες του στις κοινωνικές δυναμικές του περιβάλλοντος. Παρά την έντονη προβολή σχετικών ανθρώπων και θεμάτων θα μπορούσαμε να πούμε ότι το υποσυνείδητο της κοινωνίας δεν έχει «ακούσει» τίποτα για αυτούς τους ανθρώπους ακόμα!

Οι άνθρωποι ενστικτωδώς σχεδιάζουν τον κόσμο με βάση τους εαυτούς τους. Η εκπαίδευση και τα πρότυπα που αναπαράγονται είναι κατά κύριο λόγο εκείνα του στρέιτ άντρα και γυναίκας. Φυσικά δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Είναι φυσιολογικό.

Από την άλλη, κάθε τι καινούριο -ειδικά όταν έχει μόλις βγει από αιώνες καταπίεσης- εμφανίζεται «έντονο», «μπερδεμένο» και πολλές φορές «ακραίο». Μέχρι να ωριμάσει θα περάσουν πολλά χρόνια και ως τότε πολλά άτομα θα είναι μπερδεμένα. Εδώ είναι μπερδεμένοι οι στρέιτ, γιατί να μην είναι όλοι οι άλλοι;!

Ωστόσο τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ένα άτομο της LGBT+ κοινότητας μπορεί να κατανοήσει εξίσου καλά την κοινωνία και τον εαυτό του μέσα σε αυτήν, χωρίς να χρειάζεται να κρύβει ή να προβάλλει τη σεξουαλικότητά του, προκειμένου να έχει μια ταυτότητα.

Όσο πρόβλημα προκαλεί ο φόβος να παραδεχτεί κάποιος ανοιχτά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, άλλο τόσο πρόβλημα προκαλεί η λαχτάρα να χρησιμοποιεί κανείς την διαφορετικότητά του για να έλκει το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Καμία από αυτές τις διαδρομές δεν οδηγεί σε έναν υγιή αυτοπροσδιορισμό.

Έχεις Ερωτήσεις ή Θέλεις να Κάνουμε μια Δωρεάν Αξιολόγηση για την Δική σου Υπόθεση;

Συμπλήρωσε τη φόρμα ακριβώς από κάτω και θα επικοινωνήσω το συντομότερο μαζί σου. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τον προσωπικό σου αριθμό για να σε καλέσω.

Αν βρίσκεσαι στο εξωτερικό θα επικοινωνήσουμε μέσω Skype, Viber, WhatsApp ή Facebook Messenger, συμπλήρωσε οποιοδήποτε από αυτά σε διευκολύνει και θα σε καλέσω εκεί.

Φόρμα Επικοινωνίας