Σεξουαλική Αυτογνωσία

null

Σεξουαλική Αυτογνωσία & Αυτοπραγμάτωση

----------------------
Καμία άλλη πτυχή της ανθρώπινης ζωής δεν έχει παραμεληθεί, καταπιεστεί και μείνει στο σκοτάδι της παραπληροφόρησης για περισσότερο καιρό απ' ότι η «σεξουαλικότητα» και οι διάφορες πτυχές της, εξού και γιατί αποτελεί συχνά βασική πηγή νευρώσεων, εσωτερικής πάλης και αίσθησης «μη-ολοκλήρωσης» στη ζωή.

Η «Σεξουαλική Αυτογνωσία» μαρτυράει ένα μακρύ ταξίδι, γεμάτο ανακαλύψεις και συνειδητοποιήσεις σχετικά με το «ποιοι» είμαστε και το τι θέλουμε, όχι μόνο στο σεξ, αλλά εν γένει στις σχέσεις και στη ζωή.

Μπορεί τις τελευταίες δεκαετίες, στον δυτικό πολιτισμό, να έχει ξεκινήσει μια πιο ανοιχτή συζήτηση γύρω από τα θέματα του σεξ και της σεξουαλικότητας, όμως θα περάσουν πολλά χρόνια ακόμα μέχρι οι άνθρωποι, σαν εσένα και μένα, να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με υγιείς συμπεριφορές και γνώσεις γύρω από αυτά.

Ιδέες που ήταν αποδεκτές πριν από δεκαετίες, επηρρεάζουν ακόμα την κοινή γνώμη σε πολλές περιπτώσεις, ένα φαινόμενο που είναι ιδιαίτερα έντονο σε μας τους Έλληνες, σε σύγκριση με τους ευρωπαίους γείτονες μας!

Μπορούμε να νιώθουμε άνετα για το σεξ, να απαλλαχθούμε από προκαταλήψεις και λανθάνουσες απόψεις, να σταματήσουμε να κρυβόμαστε από τον εαυτό μας και να μιλάμε άνετα με τον σύντοφό μας χωρίς να φοβόμαστε ή να νιώθουμε ντροπή και να ζήσουμε μια πλήρη σεξουαλική ζωή. Όπως και σε κάθε άλλο τομέα της ζωής, υπάρχει ένα σημείο όπου μπορούμε να φτάσουμε και να πετύχουμε μια ιδανική ισορροποία και μια αίσθηση αυτοπραγμάτωσης.  Αυτό το σημείο είναι εφικτό για όλους.

Sex Coaching

nasost-heart-icon

Απόλαυση

Ξεμπλόκαρε τον εαυτό σου και απόλαυσε πραγματικά το σεξ και την επαφή, σε πρωτόγνωρα επίπεδα!
nasost-light-bulb-icon

Ενδιαφέρον & Φαντασία

Ανακάλυψε την πραγματική σου σεξουαλικότητα, απελευθέρωσε τη φαντασία σου και ζήσε όσα δεν τόλμησες μέχρι τώρα!
nasost-bubble-icon

Σεξουαλική Επικοινωνία

Ανανέωσε την ερωτική σου ζωή με τον σύντροφό σου και ανακάλυψε τον δικό σου σεξουαλικό χαρακτήρα. Συνιστάται και για ζευγάρια!
nasost-compass-icon (1)

Αυτογνωσία

Όσο καλύτερα γνωρίζουμε τις επιθυμίες και τον εαυτό μας, τόσο πιο σωστές και ωφέλιμες επιλογές κάνουμε στη ζωή μας.

Το Sex Coaching είναι μια εξειδικευμένη και συστηματική προσέγγιση πάνω στη σεξουαλικότητα του μαθητή, προκειμένου να απελευθερωθεί από επιζήμιες ιδέες και συμπεριφορές, να ανακαλύψει την πραγματική του σεξουαλική ταυτότητα και χαρακτήρα χωρίς υπεκφυγές και ντροπές και να ανοιχτεί σε νέες εμπειρίες που θα του προσφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση, πληρότητα και ηρεμία!

Η σεξουαλικότητα είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη και πολύπλοκη πλευρά της ζωής, την οποία πολλοί από μας δεν αναγνωρίζουμε σε όλης της την έκταση. Ως αποτέλεσμα έχουμε καταπιεσμένες επιθυμίες, συναισθήματα ντροπής και έντονο άγχος. Η φύση σχεδίασε τον καθένα διαφορετικό. Πώς μπορεί κανείς να είναι ήρεμος αν δεν γνωρίζει ποιος είναι και αν δεν αισθάνεται άνετα με αυτό; Μπορεί να κάνουμε παιδιά, μπορεί να «απολαμβάνουμε» το σεξ, αλλά έχουμε μόλις αρχίσει να σκαλίζουμε την επιφάνεια της πραγματικής σεξουαλικότητας.

Η ντροπή, η καταπίεση των φυσιολογικών ενστίκτων και το άγχος οδηγούν σε επιβλαβείς χρόνιες σκέψεις, συναισθήματα και πράξεις, επικίνδυνα τόσο για την υγεία μας όσο και για τις κοινωνικές μας σχέσεις.

Λόγο απουσίας πραγματικής γνώσης, πολλές φορές αγνοούμε τη σύνδεση που έχει η σεξουαλικότητα με χιλιάδες καθημερινά προβλήματα και προβληματικές συμπεριφορές. Όπως γνωρίζουμε, όταν ο Όμηρος έγραφε για τον Τρωικό Πόλεμο, έκανε αλληγορία. Χρησιμοποιεί σαν αφορμή, για ένα τόσο δραμματικό γεγονός όπως ο πόλεμος, τον έρωτα (και φυσικά τον πόθο, δηλαδή την σεξουαλική επιθυμία) για την Ωραία Ελένη.

Οικογενειακό Υπόβαθρο & Εμπειρίες

Η σεξουαλική μας επίγνωση διαμορφώνεται σημαντικά από το περιβάλλον μας, στο οποίο το οικογενειακό περιβάλλον παίζει ίσως το σημαντικότερο λόγο. Οι απόψεις που κυριαρχούσαν στο σπίτι μας, όσα θεωρούνταν σωστά ή όχι και όσα έκαναν ή δεν έκαναν οι γονείς μας, επηρεάζουν τις ιδέες και τις πράξεις μας. Φυσικά, η επιρροή δεν είναι ίδια για όλους, ακόμα και αν δύο άτομα έχουν μεγαλώσει στην ίδια οικογένεια.

Ο δεύτερος σημαντικός τομέας που εξετάζουμε σε μια συνεδρία sex coaching είναι οι εμπειρίες που έχουμε γύρω από το σεξ και πώς αυτές μας επηρέασαν μέχρι σήμερα, τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές. Ξεκινάμε με τον πρώτο οργασμό, την πρώτη φορά που νιώσαμε επιθυμία, την πρώτη φορά που κάναμε σεξ, την πρώτη φορά που αυνανιστήκαμε, την πρώτη φορά που πονέσαμε, την πρώτη φορά που μετανιώσαμε για κάτι, κλπ.

Στη συνέχεια ανατρέχουμε στον χρόνο σε άλλες σχετικές εμπειρίες, που διαμορφώνουν, μπλοκάρουν ή ενισχύουν τάσεις, επιλογές και χαρακτηριστικά. Βασικός στόχος είναι να φέρουμε στην επιφάνεια τα στοιχεία που διαμορφώνουν τη σημερινή μας σεξουαλική ταυτότητα, να αποδομίσουμε όσα δεν μας βοηθάνε και να αντικαταστήσουμε όσα θέλουμε με νέα καλύτερα στοιχεία, μέσω εκπαίδευσης, παρέμβασης και νέων επιλογών.

«Είναι η σεξουαλική ενέργεια που διαμορφώνει
τα συναισθήματα και τις σκέψεις του ανθρώπου.
»

– Wilhelm Reich –

Σεξουαλική Ταυτότητα

Σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι έχουν προβλήματα στις σχέσεις τους και στην ερωτική τους ζωή, επειδή αδυνατούν, δυσκολεύονται ή αρνούνται να αναγνωρίσουν αυτό που πραγματικά είναι και ως εκ τούτου να δράσουν ανάλογα.

Η επανάσταση στον δυτικό κόσμο ξεκίνησε με τον βιολόγο και σεξολόγο Άλφρεντ Κίνσεϊ και την ιστορική Κλίμακα του Κίνσεϊ, που εισήγαγε μια νέα ιδέα: η σεξουαλικότητα δεν είναι μόνο άσπρο και μαύρο, αλλά μια κλίμακα με πολλές αποχρώσεις.

Φυσικά από την εποχή που δημιουργήθηκε αυτή η κλίμακα έχουν υπάρξει πολλές νέες ανακαλύψεις και πρόοδος στη γνώση μας σχετικά με τη σεξουαλικότητα, αλλά για πολλούς ανθρώπους ακόμα και αυτή η πολύ στοιχείωδη διαβάθμιση ούτε είναι γνωστή, ούτε μπορεί εύκολα να γίνει αποδεκτή μέσα στην εικόνα που έχουν για τον κόσμο.

Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος να κατανοήσει τον εαυτό του, ως σεξουαλικό ον, χωρίς να κατανοεί σε ικανοποιητικό βαθμό τις εκφάνσεις και την ποικιλία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας;

Η πορεία προς την σεξουαλική αυτογνωσία περιέχει την μελέτη των πιο σύγχρονων δεδομένων, την διάλυση αυθαίρετων απόψεων που κυβερνούν το νου μας και φυσικά την απελευθέρωση της δικής μας σεξουαλική ταυτότητας, όποια και αν είναι αυτή.

Κάτι που μπερδεύει συχνά τους ανθρώπους είναι το γεγονός ότι, όταν κάποιος ανακαλύπτει την πραγματική του σεξουαλική ταυτότητα, τις περισσότερες φορές δεν αλλάζει σεξουαλικό προσανατολισμό. Η σεξουαλική ταυτότητα έχει πολλές πτυχές. Το φύλο των εραστών που προτιμάμε είναι μόνο ένα από αυτά, συνήθως ήδη γνωστό στο άτομο και σπάνια μεταβάλλεται. Υπάρχουν άλλες, πιο λεπτοφυείς πτυχές, που έρχονται στην επιφάνεια και συνήθως αγνοούμε…

Μοιάζει περισσότερο με το να αδειάζουμε το σπίτι μας από όλα όσα δεν είναι πραγματικά δικά μας, δεν μας χαρακτηρίζουν και δεν μας εκφράζουν. Μετά, όταν θα έχουμε χώρο, μπορούμε και πάλι να δημιουργήσουμε ελεύθερα, εκείνα τα πράγματα που είναι ταιριάζουν περισσότερο με μας.

Φόβος, Ντροπή & Άγχος

Ο άνθρωπος υποφέρει από αυτές τις τρεις παθήσεις, έτσι ταλαιπωρείται και ταλαιπωρεί τους γύρω του. Οι εραστές δεν μιλάνε για αυτά που φαντάζονται, για αυτά που θα θέλανε να δοκιμάσουν ή για τη σεξουαλική ζωή που θέλουν να ζήσουν. Υπάρχει ένα πλήθος ηθικών κανόνων «γραμμένο» μέσα στο νου μας, που μοιάζει άκαμπτο και επιβεβλημένο.

Από που προέρχονται αυτοί οι κανόνες; Με ποιο τρόπο και σε ποια στιγμή σχηματίστηκαν μέσα μας; Μπορείς να τους αξιολογήσεις εκ νέου και να αλλάξεις όσους είναι επιζήμιοι για τη ζωή σου; Ποιος είναι ο ρόλος της προσωπικής ακεραιότητας σε όλα αυτά; Γιατί μερικοί από μας σκεφτόμαστε με τον έναν τρόπο και μερικοί αλλιώς; 

Αυτές (καθώς και άλλες) είναι σημαντικές ερωτήσεις, τις οποίες αν δεν απαντήσουμε ικανοποιητικά, αποτελούν την αιτία για να αισθανόμαστε φόβο, ντροπή και άγχος για τις επιθυμίες, τις σκέψεις και τις δραστηριότητές μας γύρω από το σεξ.

Σκοπός του Sex Coaching είναι να ελευθερωθεί το άτομο από αυτές τις τρεις παθήσεις και να αναπτυχθεί, με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτοπεποίθηση, δια μέσου της σεξουαλικότητάς του προς μια υψηλότερη κατάσταση εμπειρίας στη ζωή.

Έχεις Ερωτήσεις ή Θέλεις να Κάνουμε μια Δωρεάν Αξιολόγηση για την Δική σου Υπόθεση;

Συμπλήρωσε τη φόρμα ακριβώς από κάτω και θα επικοινωνήσω το συντομότερο μαζί σου. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τον προσωπικό σου αριθμό για να σε καλέσω.

Αν βρίσκεσαι στο εξωτερικό θα επικοινωνήσουμε μέσω Skype, Viber, WhatsApp ή Facebook Messenger, συμπλήρωσε οποιοδήποτε από αυτά σε διευκολύνει και θα σε καλέσω εκεί.

Φόρμα Επικοινωνίας