ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι το coaching;

Το coaching είναι μία μεθοδολία επικοινωνίας, ένας τρόπος προσέγγισης μεταξύ δύο ανθρώπων, σχετικά με την εξέταση ενός θέματος, την ανάπτυξη ιδεών, προτάσεων και λύσεων. Από μόνο του το coaching δεν είναι κάτι, χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο πεδίο για το οποίο τα άτομα να έχουν σωστά δεδομένα.

Ποια μορφή coaching είναι κατάλληλη για μένα;

Αυτό εξαρτάται από την φύση της πρόκλησης που αντιμετωπίζεις και φυσικά τη δική σου ιδιοσυγρασία. Για παράδειγμα:

 • Αν το θέμα που σε απασχολεί είναι ψυχοσυναισθηματική φύσεως και χρειάζεσαι ανακούφιση, τότε χρησιμοποιούμε ψυχοθεραπευτικό coaching.
 • Αν ο στόχος σου είναι να ξεκινήσεις τη δική σου προσωπική επιχειρηματική δράση ή να βελτιώσεις την ήδη υπάρχουσα επιχειρηματική σου προσπάθεια τότε χρησιμοποιούμε business coaching.
 • Αν μια επιχείρηση θέλει να βελτιώσει την υγεία και την απόδοση των στελεχών της τότε χρησιμοποιούμε executive coaching.
 • Αν ο στόχος σου είναι η βελτίωση της σχέσης με τον σύντροφό σου ή γενικότερα την ικανότητά σου με το άλλο φύλλο τότε χρησιμοποιούμε relationship coaching ή dating coaching.
 • Αν ο στόχος σου είναι να αναπτύξεις τις έννοιες τις αυτογνωσίας, της αυταξίας, της αυτοπεποίθησης και γενικότερα να βελτιώσεις τη σχέση με τον εαυτό σου τότε χρησιμοποιούμε life coaching.
 • Αν ο στόχος σου είναι η πνευματική αφύπνιση τότε χρησιμοποιούμε spiritual coaching.
 • Αν ο στόχος σου είναι η πνευματική ελευθερία τότε χρησιμοποιούμε mindfulness coaching.

Υπάρχουν κάποια ακόμα ήδη coaching και τεχνικές που χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές προσεγγίσεις παράλληλα με τα παραπάνω, όπως τα: theatrical coaching, μνημονική αναδρομή, self-coaching, co-coaching, neuro-linguistic-programming coaching (NLP), cognitive behavioral coaching (CBC), κ.λπ.

Πότε είναι σωστή στιγμή για να ξεκινήσω coaching;

Δεν υπάρχει σωστή και λάθος στιγμή για να ξεκινήσει κάποιος coaching, ωστόσο το άτομο που ξεκινάει να λάβει τα περισσότερα κέρδη:

 • Να επιθυμεί με ειληκρίνια να δεχτεί βοήθεια.
 • Να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες.
 • Να είναι σε θέση να υποστηρίξει έναν κύκλο συνεδριών.
 • Να μπορεί να δεσμευτεί σε ένα τακτικό πρόγραμμα παρακολούθησης.
 • Να είναι ανοιχτό σε νέες προσεγγίσεις και οφέλιμη κριτική.
 • Να έχει κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει.
 • Να μην βρίσκεται σε κάποιον άλλον ανοιχτό παράλληλο κύκλο συνεδριών με άλλον επαγγελματία.
 • Να μην λαμβάνει βαριά ψυχιατρική αγωγή ή ναρκωτικά κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Αν τα παραπάνω τηρούνται, τότε το coaching μπορεί να οφελήσει ένα άτομο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η παραβίαση οποιουδήποτε σημείου από τα παραπάνω μπορεί να μειώσει ή να αποτρέψει εντελώς τα οποιαδήποτε κέρδη.

Ποια είναι η διαδκασία για ένα νέο άτομο και πόσο κοστίζουν οι συνεδρίες;

Η παρακολούθηση συνεδριών δεν είναι “ένα προϊόν” και ως εκ τούτου δεν έχει “μία τιμή”. Κάθε ιδιώτης που επιθυμεί να ξεκινήσει συνεδρίες (οποιουδήποτε τύπου coaching) ακολουθεί την παρακάτω διαδικασία:

 

ΒΗΜΑ #1: ΔΩΡΕΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Δωρεάν τηλεφωνική αξιολόγηση
Διάρκεια: 10-15 λεπτών
Αξία: Δωρεάν
Σκοπός: Να προσδιοριστεί η φύση της πρόκλησης και αν  μπορεί το coaching, καθώς και ποιος τύπος coaching, ενδεικνύεται για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

 

ΒΗΜΑ #2: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Διάρκεια: 60 λεπτά
Αξία: 40€+ΦΠΑ
Σκοπός: Η ανάπτυξη της πρόκλησης, πλαίσιο αναφοράς και συνεργασίας και σχεδιασμός προγράμματος συνεδριών.

 

ΒΗΜΑ #3: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Διάρκεια: Μεμονωμένες συνεδρίες ή πρόγραμμα 3-12 μηνών
Αξία: Οι μεμονωμένες συνεδρίες ξεκινούν από 40€+ΦΠΑ η μία ώρα / 60€+ΦΠΑ οι δύο ώρες αλλά καθορίζονται από τον τύπο του coaching και το θέμα αναφοράς. Π.χ. Οι συνεδρίες σχετικά με την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, αποδίδουν μεγάλα οικονομικά οφέλη και χρειάζονται πολύ λιγότερες από τον χειρισμό μιας προσωπικής κατάστασης με ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες. Ως εκ τούτου, η αμοιβή αυτών των συνεδριών είναι ανάλογη.
Σκοπός: Η επίτευξη του ζητούμενου επιθυμητού αποτελέσματος, της επιθυμητής αλλαγής, ο χειρισμός της πρόκλησης που τίθεται αρχικά.

Ποιος είναι ο Νάσος / γιατί να τον εμπιστευτώ;

Ο Νάσος είναι επαγγελματίας πιστοποιημένος coach και εργάζεται ανεξάρτητα από το 2015 ως σήμερα. Έχει σπουδάσει στο εξωτερικό με μερικούς από τους μεγαλύτερους δασκάλους στο χώρο του coaching και της προσωπικής ανάπτυξης.

Έχει εργαστεί στο πλαίσιο 2 μεγάλων ερευνητικών προγραμμάτων στην Ευρώπη υπό την επίβλεψη της Ε.Ε., κάτι που έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την επιλογή του υλικού το οποίο χρησιμοποιεί στο coaching. Ο ίδιος έχει διεξάγει έρευνα στο πεδίο της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της λειτουργίας του νου, με συνεργάτες και ομάδες από όλο τον κόσμο.

Έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους σε έναν-προς-έναν ατομικές συνεδρίες και οι μαρτυρίες τους είναι που ειβεβαιώνουν την ειληκρίνια του χαρακτήρα του, τη βαθιά γνώση του αντικειμένου και της ανθρώπινης φύσης και την άριστη επαγγελματική του προσέγγιση.

Έχει μεταδώσει γνώσεις και έχει βοηθήσει χιλιάδες άτομα μέσα από σεμινάρια και ομιλίες, online και με ζωντανό κοινό. Διάβασε κάποιες συστάσεις ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Είναι συγγραφέας πολυάριθμων άρθρων και λατρεύει να μελετάει και να δημοσιεύει παρουσίασεις βιβλίων. Διαβάστε τα άρθρα του ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου 6 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το Νάσο και την ιστορία του ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.