Ο Δρόμος προς την Πνευματική Ελευθερία

The Road to Mental Liberty (RML) – Σάββατο, 11 Μαΐου 2019, 11:00 –  17:00

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ο Δρόμος προς την Πνευματική Ελευθερία για κάποιους αποτελεί τη σημαντικότερη αναζήτηση της ζωής… Κάνουμε το ένα ή το άλλο, σπουδάζουμε, κάνουμε οικογένειες και παιδιά, δουλεύουμε, αγοράζουμε πράγματα, αναζητάμε την ανθρώπινη συντροφιά, ψάχνουμε την αναγνώριση από τον κόσμο, επιζητούμε οικονομική και υλική ανεξαρτησία.. όλα αυτά μας βοηθούν να επιβιώσουμε καλύτερα, να νικήσουμε στο παιχνίδι της ζωής.

Πόση σχέση έχει όμως η πνευματική ελευθερία με όλα αυτά; Από μία άποψη τίποτα δεν θα μείνει. Εμείς θα “φύγουμε” και όσα έχουμε κερδίσει και χτίσει δε θα έχουν σημασία… Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να είναι ελεύθερος όταν ξέρει ότι μια μέρα θα πάψει να ζει;

Η πνευματική ελευθερία συμβολίζει την προσπάθειά μας για απελευθέρωση από τους βαθύτερους φόβους, από τους περιορισμούς της ζωής, ίσως ακόμα και την αναζήτηση της αθανασίας…!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ


Ένα μονοπάτι για να βγεις έξω από τον λαβύρινθο της πνευματική αναζήτησης.Ένας χάρτης με όλες τις παγίδες και τα εμπόδια του δρόμου.Μια καθαρή ματιά στο “τι υπάρχει στην απέναντι πλευρά”!Πού πρέπει να κοιτάς, τί πρέπει να ψάχνεις… για να καταφέρεις να βρεις τον “πολύτιμο καρπό”.Ξύπνημα της πνευματικότητας… (όχι της θρησκευτικότητας)Ένα πρώτο βήμα στο “ωκεανό κερδών” που μπορείς να βιώσεις.Αληθινές, έντιμες απαντήσεις, από ένα νέο επίπεδο παρατήρησης…

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ:

 • Αν επιθυμείς με ειλικρίνεια να βιώσεις τους καρπούς της Πνευματικής Ελευθερίας.
 • Αν βρίσκεσαι ήδη στο μονοπάτι και είσαι έτοιμος/η να εμβαθύνεις με μεγαλύτερη σοβαρότητα.
 • Αν έχεις φτάσει σε αδιέξοδο ή αναγνωρίζεις ότι δεν εξελίσσεσαι… αλλά θέλεις να το αλλάξεις αυτό!
 • Αν ξέρεις ότι “υπάρχει κάτι περισσότερο” αλλά δεν σου φτάνει απλώς να το ξέρεις… και έχει έρθει η ώρα να “γνωρίσεις”.
 • Αν αισθάνεσαι ότι η ζωή είναι είναι πόνος, είναι ένα χαμένο παιχνίδι, ένας μάταιος αγώνας… και θέλεις να ελευθερωθείς από όλη την αγωνία και τον πόνο που περιέχει.
 • Αν θέλεις να εκτεθείς σε λίγες ώρες, στο εύρος των κερδών που η αναζήτηση της πνευματικής ελευθερίας μπορεί να σου προσφέρει…
 • Αν θέλεις αληθινές απαντήσεις στα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής… απαντήσεις πέρα από αυτά που έχεις ακούσει μέχρι σήμερα.
 • Ή, αν είσαι απλώς περίεργος για τον άνθρωπο, τη διάνοια και το σύμπαν και θέλεις να τα κατανοήσεις καλύτερα!

ΝΑΣΟΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Νάσος κατέχει τον τίτλο του Certified Master Coach (η ανώτερη πιστοποίηση για Coach) και έχει εκπαιδευτεί κοντά στα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης σκηνής του coaching και της αυτοβελτίωσης. Έχει παραδώσει περισσότερες από 2.500 χιλιάδες ώρες one-to-one συνεδρίες σε μεμονωμένα άτομα και εκατοντάδες ώρες μαθημάτων σε μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Απευθύνονται σε εκείνον άτομα που επιθυμούν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις τους και να πετύχουν υψηλότερης ποιότητας στόχους, προς μια πλουσιότερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Η προσέγγιση του είναι συνθετική και σχεδιάζεται σύμφωνα με την προσωπικότητα και τις προσδοκίες του μαθητή. Είναι γνωστός για την αμεσότητα, την καθαρότητα και την ταχύτητα με την οποία χειρίζεται τις καταστάσεις με τους μαθητές του. Όπως γράφουν οι ίδιοι, “είναι κάποιος που βλέπεις σαν φίλος και όχι σαν ένας απόμακρος συνεργάτης”.

Ξεκίνησε το δικό του coaching brand το 2015 με την NTMethod και το 2018 την μετονόμασε σε Nasos T.| Coaching & Training. Βοηθάει εταιρίες και ομάδες να βελτιώσουν την επικοινωνία, τη συνεργασία και την απόδοσή τους, επενδύοντας πάντοτε στον ανθρώπινο παράγοντα. Επίσης βοηθάει ανεξάρτητους φιλόδοξους επιχειρηματίες να κάνουν πραγματικότητα τα project τους. Μάθε περισσότερα εδώ

Ο Νάσος, πέρα από την αγάπη και ενασχόλησή του με τη φιλοσοφία, την ηθική και τις επιστήμες, έχει επενδύσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα και έξω από διάφορα θρησκευτικά και πνευματικά μονοπάτια, ως μέρος της αναζήτησής του για απαντήσεις και γνώση. Αν και έχει έρθει σε επαφή με πολλά τέτοια μονοπάτια, έχει εμβαθύνει (μυηθεί, λιγότερο ή περισσότερο) στα ακόλουθα: Αρχαίες Ελληνικές Δοξασίες και Μυστικισμό, Ερμητισμός, Θεουργία, Γνωστικισμός, Ορθοδοξία & Καθολικισμός, Τεκτονισμός, Θέλημα, Σαηεντολογία, Βουδισμός (διάφορες εκδοχές), Ταοΐσμός, καθώς και κάποια άλλα λιγότερο γνωστά ή οριοθετημένα μονοπάτια.

Σημαντικό: Το μάθημα αυτό δεν αποτελεί δογματική προσέγγιση και δεν προωθεί με κανένα τρόπο κάποιο συγκεκριμένο πνευματικό μονοπάτι. Τα δεδομένα και οι εμπειρίες που θα περιέχονται, χρησιμοποιούνται ως βάση συζήτησης, σκέψης και έμπνευσης για τους συμμετέχοντες. Το μήνυμα του μαθήματος βρίσκετε “έξω και πέρα” από οποιαδήποτε δοξασία του πνεύματος και ενδιαφέρει εξίσου και κάποιον που δεν πιστεύει καθόλου στο “πνεύμα”.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Ελευθερία ή Υπέρβαση;

Οι Βασικές Σχολές Θεώρησης.

Γνώση ή Πίστη;

Κατανόηση... Ο Καταλύτης των Πάντων.

Η Σιωπή & Άλλα Εργαλεία Έρευνας.

Ο Κόσμος τη Ψευδαίσθησης / Τα Φαινόμενα του Νου.

Τα Ορόσημα του Δρόμου ή ο Χάρτης για Έξω!

Οι Παγίδες και τα Εμπόδια προς τον Στόχο.

Μαύρο - Άσπρο & Δίπολα Σκέψης

Ο Ρόλος της Φαντασίας.

Επιστήμη της Συνειδητότητας και Αίσθηση Ατομικότητας.

Διαλογισμός, η Μεγάλη Αλχημιστική Έξοδος...

Άλλες Πρακτικές στο Μονοπάτι.

Ασκήσεις & Άμεση Πρακτική Εξάσκηση.

Μια Νέα Ιστορία του Πνεύματος...

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ / ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

 • Σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή μετά το πέρας του σεμιναρίου.
 • Βεβαίωση παρακολούθησης για όλους όσους συμμετέχουν.

«Έχεις ήδη ότι χρειάζεσαι για να πετύχεις όλους τους πνευματικούς σου στόχους.» – Nasos T.

ΑΞΙΑ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

 • Προεγγραφές μέχρι τις 03 Μαΐου: 39€+ΦΠΑ = 48,36€
  Εγγραφές μέχρι 10 Μαΐου, 59€+ΦΠΑ = 73,16€
  Εγγραφές στην είσοδο, 79€+ΦΠΑ = 97,96€
 • Απευθείας από τα γραφεία μας (απαιτείται τηλεφωνική συνεννόηση).
 • Με τραπεζική κατάθεση σε Alpha, Πειραιώς, Εθνική ή Eurobank.
 • Με χρεωστική κάρτα μέσω Viva Payments.

Όλες οι πληρωμές γίνονται σε ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον και η ασφάλεια των συναλλαγών σας είναι εγγυημένη. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους Όρους Χρήσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

10:45 – Προσέλευση

11:00 – Έναρξη

13:00 – 1ο Διάλειμμα

15:00 – 2ο Διάλειμμα

16:15 – Τέλος Παράδοσης / Έναρξη Q&A

17:00 –  Ολοκλήρωση

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Αν δεν έχω ποτέ ενδιαφερθεί για κάτι "πνευματικό", μήπως δεν πρέπει να συμμετέχω;

Το μάθημα εστιάζει στην πνευματική ελευθερία. Η λέξη “πνεύμα” αναφέρεται σε όλα τα φαινόμενα της διάνοιας, όπως οι σκέψεις και τα συναισθήματα. Ως εκ τούτου, το μάθημα δεν βασίζεται μόνο στην “μεταφυσική προσέγγιση”, αλλά και σε πιο πραγματιστικές και επιστημονικές πτυχές που ενδιαφέρουν όλους τους ανθρώπους. Στο τέλος, “πνευματική ελευθερία” σημαίνει ελευθερία από όλα τα εμπόδια του νου.

Θα πρέπει να έχω παρακολουθήσει προηγούμενο υλικό για να το καταλάβω;

Όχι… αν και το μάθημα/σεμινάριο είναι πολύ πλούσιο σε δεδομένα, είναι κατάλληλα δομημένο ώστε να μπορεί να το παρακολουθήσει κάποιος που δεν έχει λάβει προηγούμενη εκπαίδευση.

Υπάρχει και πρακτική εφαρμογή;

Τα σεμιναριακά μαθήματα όπως αυτό περιέχουν συνήθως ασκήσεις και μικρά process (διαδικασίες). Επειδή όμως ο χρόνος είναι περιορισμένος είναι αδύνατο να γίνει εκτενής εξάσκηση, η οποία σε συγκεκριμένες ενότητες δίνεται ως εργασία μετά το μάθημα για όσους θέλουν να εμβαθύνουν.

Πρέπει να κρατάω σημειώσεις ή θα μας δοθεί έτοιμο υλικό;

Το να κρατάμε σημειώσεις σε ένα σεμινάριο είναι περισσότερο μια άσκηση για το μυαλό και για να μάθουμε καλύτερα τα σημαντικά δεδομένα. Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα λάβετε από μας σημειώσεις σχετικά με όσα θα έχουν διδαχθούν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχετε δηλώσει.

Θα παρέχεται καφές & σνακ;

Στην συμμετοχή δεν περιλαμβάνεται καφές ή φαγητό. Μπορείτε να φέρετε οτιδήποτε χρειάζεστε (στον χώρο υπάρχει και ψυγείο αν θέλετε να αποθηκεύσετε κάτι).

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Το μάθημα The Road to Mental Liberty (RML) αποτελεί μέρος του προγράμματος Life Orientation, όπως διδάσκεται από την Nasos T. Academy (NTA). Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.