Ψυχική Ανακούφιση

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ

Τίποτα δεν έχει σημασία στη ζωή αν δεν είμαστε ευτυχισμένοι, αν δεν είμαστε ήρεμοι και αν δεν είμαστε απαλλαγμένοι από έντονες φοβίες και αναστατώσεις. Ένα άτομο με υγιή ψυχοσύνθεση αντιμετωπίζει καλύτερα τις απαιτήσεις της πραγματικότητας και μπορεί να απολαύσει τις χαρές της ζωής. Ένα καταβεβλημένο άτομο δεν μπορεί να απολαύσει σχεδόν τίποτα, ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στο παρόν.

Αν η θλίψη, η στεναχώρια ή η χρόνια ψυχική καταπόνηση αποτελούν καταστάσεις που σε ταλαιπωρούν πολύ καιρό ίσως να μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να απελευθερωθείς και να αρχίσεις να απολαμβάνεις ξανά τη ζωή! Η εργασία μας μπορεί κάλλιστα να πετύχει, ασχέτως αν έχεις δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν με άλλη μέθοδο ή άλλον επαγγελματία.

ΜΕΘΟΔΟΙ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ

nasost-com–Tree-icon

Mindfulness Coaching

Αναγνωρίζουμε τις καταστάσεις στο νου μας και μαθαίνουμε να τις επιτρέπουμε να κάνουν τον κύκλο τους και να φύγουν. Σταματάμε την αντίσταση και τον εσωτερικό διαχωρισμό.
nasost-com–memory-recall-icon-01

Μνημονική Αναδρομή

Το συναίσθημα και η ενέργεια εγκλωβίζεται σε περιστατικά που ζήσαμε στο παρελθόν. Με την αναδρομή, ανακαλύπτουμε αυτά τα περιστατικά και απελευθερώνουμε το άτομο.
nasost-com–Horseman-icon

Η Ζωή ως Παιχνίδι

Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα αρνητικά συναισθήματα είναι η “σοβαρότητα”. Εμείς θα δουλέψουμε αντίστροφα προς την κατεύθυνση της χαλαρότητας και του παιχνιδιού.
nasost-com–chat-icon

Αμφίδρομη Επικοινωνία

Έχουμε ξαναπεί ότι η “επικοινωνία” λύνει όλες τις δυσκολίες, αργά ή γρήγορα. Η επικοινωνία με ένα κατάλληλα εκπαιδευμένο άτομο μπορεί να είναι θεραπευτική.

ΘΛΙΨΗ & ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

Το μυαλό μας είναι εύπλαστο και η συναισθηματική μας κατάσταση συνεχώς μεταβαλλόμενη. Μερικές ωστόσο φορές “κολλάμε” σε καταστάσεις και συναισθήματα που είναι δυσάρεστα και βιώνουμε αγωνία και πραγματικό “πόνο”. Εύκολα μπορεί να συγκριθεί ή και να ξεπεράσει τον σωματικό πόνο. Σκεφτόμαστε ότι για να φτάσουμε σε μια τέτοια κατάσταση πρέπει να βιώσουμε μια μεγάλη απώλεια, έναν πολύ σοβαρό καυγά ή μια σοβαρή αποτυχία.

Στην πραγματικότητα όμως, τα περισσότερα άτομα που πάσχουν από χρόνια ψυχική κατάπτωση φτάνουν εκεί σιγά σιγά, μέσα από αλλεπάλληλες μικρές ήττες και σπάνια μπορούν να διακρίνουν μια βασική αιτία. Ένα από τα χαρακτηριστικά της θλίψης είναι και η σύγχυση, η οποία δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το άτομο να κάνει κάτι για αυτό.

ΜΝΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Η Αναδρομή είναι η διαδικασία εκείνη κατά την οποία ανασύρουμε καταγραφές (αναμνήσεις σε υποσυνείδητο επίπεδο) από τη διάνοια του μαθητή και τις εκθέτουμε στην αναλυτική ικανότητα του συνειδητού νου για επανεξέταση και μορφοποίηση. Αυτά τα περιστατικά περιέχουν μη-επιβιωτικό περιεχόμενο και καταπιέζουν κρυφά τον μαθητή, επηρεάζοντας αρνητικά τις πεποιθήσεις, το συναίσθημα και τη δράση του.

Η διαδικασία αυτή γίνεται σε κατάσταση πλήρης εγρήγορσης και δεν συνδέεται με άλλες τεχνικές αναδρομής όπως η ύπνωση, κ.λπ. Σκοπός μας είναι ο μαθητής να επανακτήσει τον έλεγχο των νοητικών μηχανισμών που κυβερνούν τη συμπεριφορά του.

διάβασε περισσότερα για την αναδρομή

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Ένα σημαντικό συστατικό της θεραπευτικής διαδικασίας είναι οι ποιότητες και οι αξίες του Δασκάλου, του Coach ή του ανθρώπου που βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει. Η επικοινωνία γίνεται κυρίως μέσω της στάσης του σώματος και των ανεπαίσθητων υποσυνείδητων μηνυμάτων που στέλνουμε και λαμβάνουμε.

Τα όσα λέγονται σε μια συνεδρία είναι σαφώς σημαντικά, αλλά δεν αγγίζουν σε σπουδαιότητα τα μηνύματα που μεταδίδονται μεταξύ δασκάλου και μαθητή, μέσω της στάσης του σώματός τους, μέσω της χροιάς και του χρώματος της φωνής, μέσω της “αίσθησης” που βιώνει ο μαθητής. Η πνευματική και ψυχολογική κατάσταση του δασκάλου επηρεάζει και διαμορφώνει τον ίδιο τον μαθητή. Αυτό είναι ένα δώρο.

Ο πραγματικός δάσκαλος:

  • Ακούει οτιδήποτε με άνεση χωρίς να ταράζεται και δεν αποδοκιμάζει τίποτα.
  • Ενδιαφέρεται ειλικρινά για την ευμάρεια και την αναζωογόνηση του μαθητή.
  • Καθοδηγεί όπου πρέπει και ενθαρρύνει συνεχώς τον μαθητή να βρίσκει τις δικές του απαντήσεις.
  • Διακατέχεται και εκφράζει σιγουριά, βεβαιότητα και ψυχική σταθερότητα.
  • Απομυθοποιεί την έννοια του δασκάλου, τσαλακώνει την εικόνα του και τις λανθασμένες φιλοδοξίες, διαλύει τις παρανοήσεις και φέρνει στην επιφάνεια το μοναδικό πραγματικά έδαφος για αληθινή μάθηση.
  • Είναι πρώτα φίλος, επειδή η ανεμπόδιστη επικοινωνία ξεκινάει μόνο εκεί που υπάρχει άφθονη στοργή και κατανόηση.

Έχεις Ερωτήσεις ή Θέλεις να Κάνουμε μια Δωρεάν Αξιολόγηση για την Δική σου Υπόθεση;

Συμπλήρωσε τη φόρμα ακριβώς από κάτω και θα επικοινωνήσω το συντομότερο μαζί σου. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τον προσωπικό σου αριθμό για να σε καλέσω.

Αν βρίσκεσε στο εξωτερικό θα επικοινωνήσουμε μέσω Skype, Viber, WhatsApp ή Facebook Messenger, συμπλήρωσε οποιοδήποτε από αυτά σε διευκολύνει και θα σε καλέσω εκεί.

Φόρμα Επικοινωνίας

    [icegram messages=”431″]